Skockor med makadamia

Serverar: 4 portioner

Buffé nr 11 2008, sid 27

Ingredienser

  • 500 g skalade jordärtskockor
  • 150 g valfri svamp
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 dl makadamianötter
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 msk hackad persilja
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka jordärtskockor i lättsaltat vatten med lite citronjuice tills de precis blir mjuka. Låt rinna av.
    2. Fräs svamp och hackad vitlöksklyfta i 1 msk smör. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar.
    3. Rosta makadamianötter i torr stekpanna. Blanda rivet skal av 1 citron med färskpressad citronjuice och 1/2 tsk salt.
    4. Smält 1 msk smör i en kastrull och rör ner citronblandningen under kraftig vispning. Blanda jordärtskockor, svamp, nötter och 1 msk hackad persilja. Ringla över smörcitronetten. Servera till vilt eller som förrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben