Skomakarbiff med kantareller och ugnsrostad potatis

Serverar: 4 portioner

Klassikern skomakarlåda har gett inspiration till den här rätten. Här har den lyxats till med kantareller. Ur Allt om Mat nr 18/08.

Ingredienser

  • Ugnsrostad potatis
  • 4 bakpotatisar, ca 800 g
  • 1 1/2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • 4 vitlöksklyftor
  • Biff
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • 200 g kantareller
  • 1 liten purjolök
  • 2 msk smör
  • 4 utskurna biffar à ca 150 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk koncentrerad kalvfond
  • Garnering
  • 1/2 kruka gräslök, finhackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Skär varje potatis i fyra klyftor och ringla över olja. Krydda med salt och peppar. Tryck till vitlöken så att skalet öppnas. Lägg allt på ugnssäkert fat och tillaga mitt i ugnen 20-25 minuter, tills potatisen är mjuk.
    3. Strimla baconet tunt. Ansa kantarellerna, skölj och strimla purjolöken. Stek baconet i smör, tillsätt kantareller och stek tills all vätska är borta. Tillsätt purjolök precis på slutet.
    4. Stek biffarna i smör ca 3 minuter på varje sida. Häll på vatten och kalvfond. Låt koka ihop ett par minuter.
    5. Skiva/strimla köttet. Servera med buljong, svampfräs och potatis. Strö över gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben