Skurna pepparkakor med mandel

Serverar: 75 portioner

Snabbt och lätt fixar man pepparkakorna till jul eller varför inte till sommarens picnic.

Ingredienser

  • 2 dl skållad och skalad sötmandel
  • 200 gram smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Hacka mandeln grovt. Rör fett och socker poröst. Tillsätt sirap, kryddor och bikarbonat. Blanda i mandeln och det mesta av mjölet. 2. Arbeta samman till en smidig deg. Dela degen i två delar. Rulla ut till två rullar. Tryck till så att rullarna blir fyrkantiga. Förvara rullarna i folie i kylen några timmar. 3. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rullarna i tunna skivor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kakorna kallna på plåten

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben