Slabbedabber (Porösa plättar)

Serverar: 10 portioner

Tid: 15 minuter

Ät dem varma Som godis. Barnens favorit. Ja även vi vuxna gillar dem. Perfekt till mellanmål.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vanilinsocker
  • 3/4 dl strösocker
  • 1½dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3-4msk strösocker att doppa dem i
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna i en bunke till en seg smet. Värm en stekpanna med smör i, klicka ut och platta till lite. Stek på varje sida. doppa i strösocker servera direkt Ät dem varma .
    2. Lycka till.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2
    4.3
    5 min
    1-2
    7
    4.3
    1 h 24 min
    4

    Kommentarer (1)

    bjboman 15 augusti 2011

    Dessa Slabberdabber har jag ätit många gånger, de är supergoda! Att rekomendera är att steka dem i plättlaggen. Mycket smidigt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben