Slaktarns söndagsstek

Serverar: 4 portioner

En bit tunn nötbringa eller kållapp kan bli en fin rullstek. Fyllningen av lök, persilja och basilika ger steken extra fin smak. Skulle inte alltsammans gå åt på en gång smakar steken minst lika bra kall. De små syltade gurkorna tror jag heter cornichons idag.

Ingredienser

  • 1 kg tunn nötbringa eller kållapp
  • 100 g smör eller margarin
  • 2 gula lökar
  • ½ tsk salt
  • 4 msk finhackad persilja
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm vitpeppar
  • Smör eller margarin
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 4 dl buljong
  • 6-8 potatisar
  • 1 glas små syltade gurkor
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet på en skärbräda och bred på matfettet. Hacka löken mycket fint och strö salt, lök, persilja och kryddor över köttet. Rulla ihop så hårt som möjligt och bind om hela rullen med ett snöre.
    2. Bryn steken väl i matfett. Strö på salt och peppar och späd med buljong. Låt steka ca 2 timmar på svag värme.
    3. Skala potatisarna och skär dem i strimlor som till pommes frites och låt dem steka med den sista halvtimmen. Servera syltade gurkor/cornichons och stekskyn till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben