Små bondkakor med saltade melonkärnor

Serverar: 40 portioner

Läckra kakor med en smak av både salt och sött.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 msk ljus sirap
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ dl salta och rostade melonkärnor
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker och sirap pösigt i en bunke. Blanda i mjöl, bikarbonat och till sist hackade melonkärnor. Forma degen till en tjock rulle 4-5 cm i diameter. Linda in den i plastfolie och låt den ligga i kylskåp i 1-2 timmar.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Skär degrullen i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg kakorna på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    5
    30 min
    25-30
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben