Små frukostbröd med lingon och kummin

Serverar: 12 portioner

Lingon är fint att ha i matbröd, det ger både sötma, färg och friska vitaminer. Här bakar du med dinkelsikt, vilket ger ett fylligt, saftigt och smakrikt bröd som innehåller mycket protein och B-vitaminer.

Ingredienser

  • 5 dl filmjölk
  • 20 g smör
  • 2 dl lingon
  • 1 dl sirap (alt 2 dl lingonsylt istället för sirap och lingon)
  • ½ pkt jäst
  • 13 dl dinkelsikt
  • 1 dl vetegroddar
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk kummin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält smöret och rör ut jästen i smöret och lite av filmjölken. Häll sedan i resten av ingredienserna.
    3. Knåda degen väl. Låt jäsa i två timmar. Baka ut degen till en lång rulle och skär i 12 bitar. Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
    4. Grädda i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben