Små frukostbröd med lingon och kummin
Lingon är fint att ha i matbröd, det ger både sötma, färg och friska vitaminer. Här bakar du med dinkelsikt, vilket ger ett fylligt, saftigt och smakrikt bröd som innehåller mycket protein och B-vitaminer.
Ingredienser
5 dl filmjölk
20 g smör
2 dl lingon
1 dl sirap (alt 2 dl lingonsylt istället för sirap och lingon)
½ pkt jäst
13 dl dinkelsikt
1 dl vetegroddar
2 tsk salt
½ tsk kummin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Smält smöret och rör ut jästen i smöret och lite av filmjölken. Häll sedan i resten av ingredienserna.
- Knåda degen väl. Låt jäsa i två timmar.
Baka ut degen till en lång rulle och skär i 12 bitar.
Lägg bröden på en bakpappersklädd plåt och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Grädda i ca 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)