Små hemgjorda färskostar

Serverar: 8 portioner

Med egna färskostar på brickan är succén given! Servera dem med flytande honung. Här är ostarna vända i hackade valnötter. Man kan också vända ostarna i hackade färska örter, t ex rosmarin eller timjan.

Ingredienser

  • 500 g Kesella kvarg
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl hackade färska örter
  • 1 dl hackade valnötter
  • Servering
  • Flytande honung
  • Instruktioner

    1. Häll kvargen i ett kaffefilter och låt rinna av i 2-3 timmar. Smaksätt kvargen med salt, peppar och hackade örter. Forma den till små runda ostar och låt dem stå i kyl i minst 1 timme.
    2. Vänd ostarna i hackade valnötter och servera med flytande honung.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gör din egen färskost
    Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben