Små kantarellpajer

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 30 minuter

Gott som entré eller som "mingelgodis" eller som maträtt med en sallad till.

Ingredienser

  • 1 liter hackade kantareller
  • 2,5 dl crème fraiche
  • 2 chalottenlökar
  • Salt
  • Peppar
  • Smördeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • Salt
  • 100 g smör
  • Äggstanning
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl riven ost (västerbotten, cheddar eller liknande)
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och kantareller i smör. Krydda med salt och peppar. Häll i crème fraiche och rör om. Låt puttra 5 min.
    2. Kavla ut smördegen så tunt som möjligt. Ta ett glas, lite större än normalformat och gör rundlar. Kavla ut dem och tryck ut dem i stora muffinsformar.
    3. Häll i röran, och äggstanningen ovanpå. In i ugnen i 20-25 minuter, 225 grader. Njut med sked.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben