Små tekakor á la HJ

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 40 minuter

Toppengoda med smör, ost och marmelad på.

Ingredienser

  • 7 dl Kungsörnens ljust och milt vetemjöl med fullkorn
  • 25 g jäst
  • 25 g mjukt smör
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 1/2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugenen på 200 grader. Lägg mjölet i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Smula ner jästen. Klicka i smöret och tillsätt honung och salt. Värm mjölken till 37º och tillsätt den genom matarröret under gång. Arbeta degen i cirka 2 minuter. Låt den jäsa i 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i sex delar och kavla ut till rundlar, 10–12 cm i diameter. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper. Nagga dem och låt dem jäsa 30 minuter under bakduk. Grädda tekakorna i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Låt dem svalna på galler under duk.
    2. Tips! Satsen går lätt att dubbla. Degen arbetas då lättast i köksmaskin. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben