Småbröd med oliver och solrosfrö

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Matiga bullar med solrosfrö och oliver. Gott med hemmagjord färskost.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2½ dl fingervarmt vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • ½ dl rostade solrosfrö
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • ca 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Lägg jästen i en bunke och lös upp med vattnet. Tillsätt resten av ingredienserna utom vetemjölet och rör ihop till en smet.
    3. Tillsätt vetemjölet lite i taget under omrörning till en smidig, lite klibbig deg.
    4. Forma till små bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Grädda i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben