Smält rabarber med plättar och vaniljfluff

Serverar: 6 portioner

Låter jättegott!

Ingredienser

  • Plättsmet
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 2½ dl Vanilj Visp
  • Rabarberkompott
  • 3 rabarber
  • ½ dl vitt vin
  • 2 dl vit sirap
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Börja med plättarna. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt flytande Milda och salt. Låt smeten stå och svälla i 20-30 minuter.
    2. Grädda plättarna i plättlaggen. Eventuellt får lite mer margarin tillsättas i plättlaggen efter andra omgången plättar. Låt plättarna svalna.
    3. Vispa Vanilj Visp till tjock och fluffig konsistens. Ställ in i kylen.
    4. Skär ner halva mängden rabarber till rabarberkompotten i bitar och koka dem tillsammans med övriga ingredienser till en simmig konsistens. Sila bort rabarberbitarna så att en klar rosa-röd sås återstår.
    5. Skiva resten av rabarbern och koka upp dem hastigt i rabarbersåsen, låt svalna.
    6. Vid servering; börja med en bädd av rabarberkompott på desserttallriken. Varva sedan plättar med VaniljVisp.

    Liknande recept

    5
    15 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben