Smält rabarber och mascarponekräm

Serverar: 4 portioner

Det här är en snabb och enkel variant av kompott som känns italiensk med mascarpone och mandelskorpor till.

Ingredienser

  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • 1 liter skivad, späd rabarber
  • Mascarponekräm
  • 250 g mascarpone
  • 1 urskrapad vaniljstång
  • 1 msk amaretto, likör
  • Servering
  • Mandelbiscotti
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker, vatten och kanelstång. Lägg i rabarbern och koka sakta under lock ca 5 minuter. Låt svalna.
    2. Blanda mascarpone, vaniljfrön och amaretto.
    3. Servera rabarbern med en klick mascarponekräm och mandelbiscotti.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben