Smältande stunder

Serverar: 48 portioner

Ett gott småkaksrecept.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1½ dl socker
  • 1 ägg, uppvispat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl havregryn
  • 24 kanderade eller inlagda körsbär
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägg, vaniljsocker, vetemjöl och hälften av havregrynen. Forma smeten till runda bollar, stora som valnötter. Rulla bollarna i resten av havregrynen.
    2. Lägg kakorna på smord plåt och grädda dem i 175° ca 15 minuter. Lägg ½ körsbär på varje kaka just när de kommer ut ur ugnen. Tryck till helt lätt. Låt kakorna kallna på bakgaller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben