Smakrik chili con carne

Serverar: 5-6 portioner

Chili con carne finns i en mängd varianter och här kommer min egen variant baserad på ett chili con carne recept en av min pappas bekanta bjöd på uppe i fjällstugan för några år sedan. Däremot har jag lagt till och ändrat på en hel del så det blir ett eget recept.

Ingredienser

  • 325 g majs på burk
  • 410 g cannellinibönor i lag eller 410 g vita bönor i tomatsås
  • 410 g kidneybönor i lag
  • 650 g högrev eller märgpipa
  • 2 tsk salt
  • 1½ tsk malen koriander
  • 1 tsk kakao
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 msk chilipulver eller 2 pepparfrukter, spansk peppar)
  • 2 paprikor, helst olika färger, skurna i bitar
  • 140 g tärnat bacon
  • 2 stora gula lökar
  • 2-3 klyftor vitlök, finrivna
  • 2 dl vatten
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tärning köttbuljong
  • Instruktioner

    1. Börja med att finhacka pepparfrukterna och den gula löken. Skär sedan köttet i grytbitar (2x2 cm).
    2. Bryn köttet i omgångar i en stekpanna och lägg sedan över i en gryta. Lägg i bacon i stekpannan och bryn det också. Flytta över baconet till grytan. Lägg även ned alla övriga ingredienser förutom paprika, majs och bönor.
    3. Koka upp innehållet i grytan och sjud sedan sakta på svag värme i 1½ till 2 timmar tills köttet är riktigt mört. Lägg därefter i avrunna och välsköljda bönor och paprika och småkoka 5 minuter till. Skölj även majsen och låt den rinna av. Lägg ner den i grytan när allt annat är klart. Servera rätten tillsammans med ett gott bröd och en sallad!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben