Smal ärtsoppa

Serverar: 4 portioner

Går utmärkt att frysa. Koka den gärna dagen före.

Ingredienser

  • 250 g gula ärter
  • 2 små gula lökar
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 250 g rökt skinka
  • Instruktioner

    1. Skölj ärterna i kallt vatten. Låt dem ligga i 8 dl vatten i 1 dygn.
    2. Häll av blötläggningsvattnet. Skala löken och skär den i klyftor. Koka upp vatten med lök, buljongtärningar, salt och timjan. Tillsätt ärterna. Låt koka ca 40 min.
    3. Hacka skinkan och strö i soppan. Servera med senap och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Maten här och där
    Det är inte bristen utan substituten som får att längta efter maten dä...

    Tips för vegetarianer
    När man väljer att äta helt vegetarisk är det viktigt att man ser till...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben