180 kalorier per portion
En lågkalorivariant av chokladmousse.
Ingredienser
2 ägg
1/4 dl socker
50 g choklad 70 %
1 ½ dl mager matlagningsyoghurt
Instruktioner
- Vispa äggulor och socker till en riktigt tjock, mousseliknande smet med elvisp eller för hand med en ballongvisp.
- Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål ställd över en kastrull med sjudande vatten. Ta av den från värmen och låt den svalna något, blanda sedan ner den i äggsmeten.
- Vänd ner yoghurten så att det blir en slät smet.
Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ned dem också.
- Fördela smeten i fyra små koppar eller formar och lår dem stå i kylskåp tills smeten blivit kall och stelnat.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Chokladmousse
Det tar inte lång tid att göra den här chokladmoussen, men gör den...
Desserter
Jag tycker att desserter hör sommaren till. Eftersom chokladdesserter...