Smal kardemummakaka
Serverar:
12 portioner
...with a nice cup of tea...
Ingredienser
50 g margarin
2 st ägg
1 dl socker
1 dl råsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk kardemumma
1 dl mellanmjölk 1,5 % fett
Instruktioner
Ugn 175 grader.
Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg, socker och råsocker pösigt, enklast med en elvisp.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Rör ner margarin, vetemjölsblandningen och mjölk i äggsmeten, blanda försiktigt.
Häll upp smeten i en smord och bröad 1½ liters sockerkaksform.
Grädda kardemummakakan i ca 45 minuter i ugnen.
Känn med en provsticka om kakan är färdig. Häll socker på ett smörpapper och vänd upp kakan på pappret.
Liknande recept
Kardemummakaka
4.4
8-10
10
Kardemummakaka
4.2
45 min
8-10
5
Snabb kardemummakaka
35 min
10-12
Kardemummakaka
4.5
1 h
6-8
Kardemummakaka
5
45 min
4
Fruktig kardemummakaka
Ljuvlig kardemummakaka
Loppans kardemummakaka
5
45 min
10-12
1
Kardemummakaka
4
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!