Smal kardemummakaka

Serverar: 12 portioner

...with a nice cup of tea...

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl råsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 msk kardemumma
  • 1 dl mellanmjölk 1,5 % fett
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Smält margarinet och låt det svalna. Vispa ägg, socker och råsocker pösigt, enklast med en elvisp.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma i en bunke. Rör ner margarin, vetemjölsblandningen och mjölk i äggsmeten, blanda försiktigt.
    4. Häll upp smeten i en smord och bröad 1½ liters sockerkaksform.
    5. Grädda kardemummakakan i ca 45 minuter i ugnen.
    6. Känn med en provsticka om kakan är färdig. Häll socker på ett smörpapper och vänd upp kakan på pappret.

    Liknande recept

    4.2
    45 min
    8-10
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben