Småpajer med mozzarella

Perfekta vegetariska småpajer att ha på buffé eller som en liten förrätt.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk vallmofrön
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 150 g mozzarella
  • 8 körsbärstomater
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl, vallmofrön och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut i mazarinformar av papper. Ställ kallt i 30 minuter.
    2. Skala och skiva löken, fräs den mjuk i smör och fördela i formarna. Dela mozzarellan i bitar och lägg dem i formarna. Halvera körsbärstomaterna och lägg en tomathalva i varje form.
    3. Vispa ihop grädde, ägg salt och peppar och häll ovanpå.
    4. Grädda i 225º i 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben