Smörångad spenat

Serverar: 4 portioner

Spinaci salati nel burro. Underbar varm enkel sallad som tilltugg.

Ingredienser

  • 700 g färsk spenat, eller 250 g fryst
  • 30 g smör
  • 1 vitlöksklyfta, pressad eller hackad
  • Salt
  • 2 st formbröd
  • 25 g smör
  • 1 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skölj den färska spenaten väl och skär bort det grövsta på stjälkarna. Förväll i kokande vatten 1 minut och låt rinna av i ett durkslag.
    2. Tinad djupfryst spenat ska bara rinna av väl.
    3. Lägg smör och vitlök i en kastrull på medelvärme. Tillsätt spenat och salt närsmöret smält och låt ångas uner lock på låg värme 3-5 minuter.
    4. Skär bort kantern apå brödskivorna och skär sedan brödet i små tärningar. Stek brödtärningarna frasiga i smöret, dra stekpannan från platten och strö över parmesanost.
    5. Lägg upp spenaten i en skål, toppa med brödtärningarna och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 14 augusti 2008

    Låter som ett väldigt gott recept för mig som älskar spenat.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben