Spinaci salati nel burro.
Underbar varm enkel sallad som tilltugg.
Ingredienser
700 g färsk spenat, eller 250 g fryst
30 g smör
1 vitlöksklyfta, pressad eller hackad
Salt
2 st formbröd
25 g smör
1 msk riven parmesanost
Instruktioner
Skölj den färska spenaten väl och skär bort det grövsta på stjälkarna. Förväll i kokande vatten 1 minut och låt rinna av i ett durkslag.
Tinad djupfryst spenat ska bara rinna av väl.
Lägg smör och vitlök i en kastrull på medelvärme. Tillsätt spenat och salt närsmöret smält och låt ångas uner lock på låg värme 3-5 minuter.
Skär bort kantern apå brödskivorna och skär sedan brödet i små tärningar. Stek brödtärningarna frasiga i smöret, dra stekpannan från platten och strö över parmesanost.
Lägg upp spenaten i en skål, toppa med brödtärningarna och servera.
Låter som ett väldigt gott recept för mig som älskar spenat.