Smördegsbakelser med vit chokladmousse

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Sommarsnabb efterrätt eller lyxfika i bersån!

Ingredienser

  • 1 pkt djupfrysta smördegsplattor, eller 1 förpackning färsk smördeg
  • 1 dl flytande honung
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g vit choklad, grovhackad
  • Garnering
  • 1 liter jordgubbar, i halvor
  • 10 kvistar röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Tina eventuellt smördegen. Dela plattorna så att du får 12 fyrkanter, cirka 8 x 8 centimeter. Skär ut tunna remsor av två av fyrkanterna. Tryck fast remsorna runt kanterna, så att du får en skål av varje platta, använd en gaffel.
    2. Värm honungen lätt så att den blir smidigare att pensla. Pensla alla bakelserna och grädda i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 8 minuter. Låt svalna på galler.
    3. Värm grädden i en kastrull. Smält chokladen i grädden. Låt kallna och vispa den hårt. Fyll smördegsbakelserna med moussen, garnera med bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben