Älgfärs smaksatt med västerbottensost. Jag tillsatte grädde i skyn för mildare smak.
Ingredienser
600 g älgfärs
2 ägg
1 dl Västerbottensost riven
1 dl grädde
300 g kantareller
1 gul lök
1 rulle färsk smördeg eller 2 frysta plattor
Salt
Peppar
Rödvinssky
2 scharlottenlökar
1 morot
2 dl rödvin
2 msk fond
1-2 dl vatten
1 msk smör
Maizena
Ev. grädde
Smakrikt och otroligt gott. En riktig festrätt
Jättegod, alla tyckte om den som blev bjuden. Gjorde inte skyn utan tog lingonsylt till i stället..
Det här blev väldigt gott, kommer definitivt göras igen. Och nästa gång ska jag göra mer av den goda såsen/skyn!
Ska testa detta ikväll, spännande :)
Supergott!! :)
Supergott! Vill man skära ner lite på kolhydraterna tycker jag inte att potatisen behövdes. Jag använde färska champinjoner och kantareller på burk, och gjorde ett stort smördegspaket, så det blev lite som en paj istället. Såsen var också toppen!
Kanon men jag tog skogschampinjoner i stället för kantareller, ska prova med nötfärs nästa gång då jag inte är jägare.
En favorit, har gjort detta många gånger, fortfarande jättegott!