Smördegsinbakad laxfilé med pepparrotsås

Serverar: 4 portioner

En enkel och god rätt som passar många tillfällen.

Ingredienser

  • 4 smördegsplattor
  • 125 g färskost
  • 4 st laxfiléer
  • Salt
  • Peppar
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 dl purjolök, fint skuren
  • 1 dl blandade färska örter, tex dill, timjan, persilja, basilika
  • Pensling
  • 1 ägg vispat
  • 2 msk sesamfrön
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk pepparrot
  • 1 tsk honung
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegen. Bred färskost längs med smördegsplattans mitt, en ca 1dm bred remsa, lämna 2 cm i kanterna utan ost.
    2. Lägg fisken ovanpå. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal, purjolök och kryddgrönt. Pensla kanterna på smördegen med uppvispat ägg. Vik in kanterna.
    3. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper. Skär små snitt med en vass kniv lite lätt på smördegen. Pensla den med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
    4. Grädda i mitten av ugnen, 25-30 min.
    5. Sås: Blanda crème fraiche med pepparrot och honung. Smaka av med salt och peppar. Servera fisken med en fräsch sallad och såsen

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    4
    100

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben