En god liten förrätt, passar bra till en höstmiddag. Gott! Ska ätas nygräddade och varma.
Ingredienser
8 färska rödbetor
Grovsalt
4 bitar Västerbottensost à 50 g
2 plattor fryst smördeg
1 ägg till pensling
1 frissésallad
Vinägrettsås
Instruktioner
Lägg ett lager med grovsalt på botten av en eldfast form, placera rödbetorna ovanpå. Baka dem i ugnen i 200 graderca 45 minuter, tills de känns mjuka. Skala och skär dem i tunna skivor.
Dela smördegsplattorna och kavla ut dem till tunna plattor (eller använd färdig kavlade) 4 st.
Lägg dem över ostbitarna och vik ordentligt så att osten inte kan rinna ut.
Pensla med ägget och grädda på bakplåtsklädd plåt i 200 grader tills paketen fått fin färg, ca 15 minuter.
Fördela salladen på 4 tallrikar och lägg rödbetsskivorna som en blomma över. Droppa på lite vinägrett och placera smördegspaketen på toppen. Servera genast.