Smördegskuddar med lemon curd och grädde

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Små läckra bakelser, snabbt gjorda och ser snygga ut.

Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 3 dl vispgrädde
  • lemoncurd
  • florsocker
  • Lemon curd med lime
  • 4 dl florsocker
  • rivet skal från 1 citron
  • rivet skal från 1 lime
  • 1 dl pressad citron och lime
  • 2 ägg
  • 75 g osaltat smör i kuber
  • Instruktioner

    1. Gör så här: Blanda florsocker, skal och saft från citron och lime med äggen i en tjockbottnad kastrull. Sjud upp och rör till curden tjocknat men låt den inte börja koka.
    2. Ta snabbt kastrullen från värmen och rör ner smörkuberna och rör till smöret smält och det hela har blivit en god kräm.
    3. Lägg över i burk och förvara i kylskåp. Håller upp till en månad i kylskåp.
    4. Gör smördegsplattor i lagom stora storlekar. Jag brukar dela på en platta till hälften. Grädda enligt paketet. Låt dem svalna.
    5. Klyv kuddarna, bred lemoncurd och vispad grädde på underdelarna, lägg på överdelen. Använd en tesil och pudra florsocker över.
    6. Lemoncurden kan även användas mellan tårtor och även med fördel istället för marmelad på den rostade mackan eller skorpan. Serveras med te.
    7. Real English style!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben