Smördegspaj med rödlök och fetaost

Serverar: 4 portioner

En matig paj som passar utmärkt som lunchmat.

Ingredienser

  • 4 plattor fryst smördeg
  • Smuldeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 100 g fetaost
  • Fyllning
  • 8 röda lökar
  • 2-3 msk olivolja
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vitt matlagningsvin
  • Salt
  • Peppar
  • 3 dl riven lagrad ost
  • Garnering
  • Oliver
  • Färska örter
  • Instruktioner

    1. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper och låt dem ligga i rumstemperatur ca 20 minuter.
    2. Mät upp mjölet och smöret skuret i små bitar i en matberedare. Kör till en grynig massa. Blanda i smulad fetaost för hand. Ställ smuldegen kallt.
    3. Skala, dela och strimla rödlöken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i rödlöken och fräs 5-8 min. Strö över sockret och fräs 2-3 min, rör om då och då. Smaka av med vin, salt och peppar. Ta pannan från värmen och låt fyllningen svalna ca 10 minuter.
    4. Sätt ugnen på 225°C. Strö över osten och bred ut löken på de tinade smördegsplattorna, spara en kant. Fördela smuldegen över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Garnera med oliver och örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben