Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

Serverar: 6 portioner

Frasigt skal och krämig, knaprig fyllning! Den här läckra tarten funkar lika bra på julbordet eller på annat bord som snacks. Passar fint även med pinjenötter!

Ingredienser

  • 250 g kyld smördeg på rulle
  • 100 g naturell färskost
  • 1 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 125 g krämig ädelost, t.ex. St. Agur eller gorgonzola
  • 40 g valnötskärnor
  • Topping
  • 3 färska fikon
  • 20 g rucola
  • Balsamicosirap
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen och vik in 1 cm runt om så att du får en liten kant. Nagga degen innanför kanten och bred på färskosten. Krydda med salt och svartpeppar. Grädda mitt i ugnen tills degen börjar få lite färg och bli puffig, ca 15 minuter.
    3. Lägg på ädelost i klickar. Bryt sönder nötterna och strö ovanpå. Grädda ytterligare 5 minuter. Skär fikonen i klyftor. Toppa tarten med rucola och fikon och ringla över balsamicosirap.
    4. Smakar bäst varm eller ljummen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben