Smörstekt abborre med grön ärtsås

Serverar: 4 portioner

Grön ärtsås är gott till abborren.

Ingredienser

  • 600 g abborrfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Ärtsås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 tsk smör
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Till servering
  • 600 g dillkokt färskpotatis
  • Sallad ,gärna med färsk spenat
  • Citronklyftor
  • Instruktioner

    1. Salta, peppra och stek fiskfiléerna i smör ,ca 1-2 minuter på varje sida i stekpannan.
    2. Ärtsås: Fräs vitlök och ärter i smör ca 1 minut. Späd med grädde och mixa till en ganska tjock sås. Salta och peppra.
    3. Servera med färskpotatis, sallad och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben