Smörstekt dillpotatis med kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Supergod bjudrätt med massor av färg!

Ingredienser

  • Potatis
  • 1 kg färskpotatis
  • 60 g smör
  • ½ pkt fryst dill
  • Salt
  • Kycklingsallad
  • 2 gula lökar (färsklök i knippe)
  • 1 morot
  • 1-2 färska rödbetor
  • 10 skidor bondbönor
  • Olivolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paprika
  • 3-4 champinjoner
  • Marinad
  • 4 msk olivolja
  • ½ pressad citron
  • 2 msk flytande honung
  • 1-2 rostade vitlöksklyftor (stek hela klyftor i het olivolja tills de är svarta runt om)
  • ½-1 tsk torkad salvia
  • Gräslökssås
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 kruka färsk finhackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Potatis: Tvätta och skubba potatisen och lägg den att torka på en handduk. Blanda salt och dill i botten på en ungsform och lägg i potatisen. Blanda runt så salt och dill fastnar på potatisen. Klicka smöret över och baka i 1-1½ timme i 225 grader (gärna varmluft)
    2. Marinad: Mosa/finhacka den rostade vitlöken och blanda tillsammans med resterande ingredienser i en skål. Låt stå och dra en stund.
    3. Gräslökssås: Blanda och låt stå i kylen till servering.
    4. Kycklingsallad: Dela varje kycklingfilé i tre bitar och stek den nästan klar. Krydda med salt, peppar och lite curry. Låt den vila.
    5. Skala lök, morot och rödbetor. Dela i mindre bitar, typ klyftor och lägg i en ugnsform tillsammans med lite olivolja, plocka bönorna ur skidorna och lägg de tillsammans med rotsakerna. Ställ in i ugnen i 20 minuter.
    6. Rensa svamp och paprika och dela i mindre bitar. Ta ut formen med rotsakerna och blanda ner kyckling, svamp och paprika. Slå marinaden över och blanda runt ordentligt. Ställ in i ugnen i 10-15 minuter.
    7. Servera tillsammans med gräslökssås och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben