Smörstekt torsk med syrlig gurksallad och pepparrotssås

Serverar: 4 portioner

Fräscht och lyxigt, till vardags eller fest är denna lättgjorda fiskrätt.

Ingredienser

  • 600 g färsk eller fryst, tinad torskfilé
  • Salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 1 msk olja
  • Gurksallad
  • 1 gurka
  • ½ rödlök
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk ättika, 12%
  • 1 msk honung
  • ½ dl hackad dill
  • Salt
  • Pepparrotssås
  • 2 dl gräddfil
  • 2 msk finriven färsk pepparrot
  • Salt
  • Socker
  • Servering
  • 1 kg kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Skär gurkan i remsor på längden med en osthyvel. Skiva rödlöken tunt. Blanda vatten, ättika och honung till en dressing. Vänd ihop dressingen med gurka, rödlök och hackad dill. Smaka av med salt.
    2. Rör ihop gräddfil och riven pepparrot. Smaka av med salt och en nypa socker.
    3. Salta fiskfiléerna och vänd dem i mjöl. Smält smör med olja i en stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Lägg i fisken, sänk värmen och stek 2-3 minuter per sida.
    4. Servera fiskfiléerna med gurksallad, pepparrotssås och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben