Smörj och bröa en långpanna. Smält margarinet.
Vispa med elvisp ägg, socker och 2 tsk vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och häll i äggsmeten. Blanda sist i margarinet. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i långpannan.
Skala, kärna ur och riv äpplena. Strö över smeten.
Sikta de 2 msk vaniljsocker över äpplena. Blanda blåbären med potatismjölet. Strö ut blåbären över smeten. Avsluta med pärlsockret.
Om man vill kan man vänta tills halva gräddningstiden gått innan man strör ut pärlsockret, då sjunker de inte ner lika mycket utan syns mera.
Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Servera som den är eller med grädde eller vanlijvisp.
Hej
Fungerar det att använda frysta blåbär till denna kaka??
rallysmulan19 september 2011
Det funkar jättebra, det brukar jag använda ofta. Men låt de inte tina innan du lägger de i smeten, då blir det mer som blåbärssylt:) Kan behöva ta lite mer potatismjöl ibland, men det ser man. Blåbären ska bli vitpudrade, då är det lagom.
Hej Fungerar det att använda frysta blåbär till denna kaka??
Det funkar jättebra, det brukar jag använda ofta. Men låt de inte tina innan du lägger de i smeten, då blir det mer som blåbärssylt:) Kan behöva ta lite mer potatismjöl ibland, men det ser man. Blåbären ska bli vitpudrade, då är det lagom.