Smulans blåbärsäppelkaka

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, god och snabb.

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 rivna äpplen
  • 2 msk vaniljsocker
  • 3 dl blåbär
  • 1 msk potatismjöl
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smörj och bröa en långpanna. Smält margarinet. Vispa med elvisp ägg, socker och 2 tsk vaniljsocker pösigt. Blanda vetemjölet med bakpulvret och häll i äggsmeten. Blanda sist i margarinet. Rör till en jämn smet.
    3. Häll smeten i långpannan.
    4. Skala, kärna ur och riv äpplena. Strö över smeten. Sikta de 2 msk vaniljsocker över äpplena. Blanda blåbären med potatismjölet. Strö ut blåbären över smeten. Avsluta med pärlsockret.
    5. Om man vill kan man vänta tills halva gräddningstiden gått innan man strör ut pärlsockret, då sjunker de inte ner lika mycket utan syns mera.
    6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
    7. Servera som den är eller med grädde eller vanlijvisp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    heartfriend 19 september 2011

    Hej Fungerar det att använda frysta blåbär till denna kaka??

    rallysmulan 19 september 2011

    Det funkar jättebra, det brukar jag använda ofta. Men låt de inte tina innan du lägger de i smeten, då blir det mer som blåbärssylt:) Kan behöva ta lite mer potatismjöl ibland, men det ser man. Blåbären ska bli vitpudrade, då är det lagom.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben