Smulans grova bröd

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Fruktigt Gott gott i gott gott.

Ingredienser

  • 250 g rågkross
  • 250 g vetekross
  • 150 g linfrö
  • 100 g solrosfrö
  • 1/2 dl russin
  • 1 dl äpple
  • 1 dl aprikos
  • 40 g vetekli
  • 1500 g mjöl
  • 1/2 l vatten
  • 1 msk bikarbonat
  • 1 l fil
  • 2 1/2 dl sirap
  • Till servering
  • Äppelmarmelad
  • Instruktioner

    1. Var noga med att väga ingredienserna. Blanda rågkross, vetekross, linfrö, solrosfrö, russin, äpple, aprikos och vetekli med vattnet och låt stå cirka 30 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och rör samman till en kladdig grötliknande deg. Sätt ugnen på 160 grader. Sätt bakpapper i långpannor och häll i smeten. Det blir 6 limpor som väger cirka 600 g stycken. Grädda i cirka 1 1/2 timme. När de svalnat sätt dem i plastpåse då de annars torkar lätt.
    2. Serveras skurna i tunna skivor, gärna med äppelmarmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben