Smulans köttmarinad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 15 minuter

Jag hade aldrig gjort egen marinad nån gång, men eftersom jag är allergisk mot vitlök och affären bara hade marinader med vitlök i så hade jag inget val. Men glad för det är jag, den blev supergod.

Ingredienser

  • ½ dl balsamvinäger
  • ½ dl soja
  • 1 msk honung, gärna flytande med smak
  • 2-3 krm kajennpeppar
  • ½ tsk rosmarin
  • ½ dl rapsolja
  • 1 krm vitpeppar
  • ½-1 finhackad chilifrukt, beror på hur stark du vill ha det
  • Instruktioner

    1. Finhacka chilfrukten och lägg i en skål, tillsätt resten av ingredienserna och rör runt noga. Mosa rosmarinen lite lät mot skålens kant för att frigöra mer smak.
    2. Nu är det bara att lägga i köttet eller vad du nu vill marinera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben