Perfekt när man kan laga hela middagen på grillen!
Ingredienser
Smuldeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 dl socker
Fyllning
3 päron
1,3 dl socker
1 tsk maizena majsstärkelse
½ tsk kanel
250 g hallon
Instruktioner
Blanda smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en smulig deg. Det här går bra att förbereda och lägga in i en plastpåse i kylen eller frysen.
Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och strö över socker, maizena, kanel och hallon. Vänd försiktigt.
Smöra 8 aliminiumfolieark, ca 25*25 cm. Lägg päronen och hallonen på foliebitarna och strö över smulpajensdegen. Vik ihop knytena - men lämna toppen öppen.
Lägg knytena på grillen, medelvärme, ca 10-15 minuter. Servera med glass.
Vart tog din fina bild vägen???
Har nu gjort denna 2 ggr, en gång med päron och den andra med äpplen bägge var goda men med päronen var det lite bättre tyckte vi nog.
Gjorde dem i ugnen i 200º i ca 20 min så de blev frasiga och lite färg på.
Använde jordgubbar istället för hallon - gick utmärkt.
Vart tog din fina bild vägen??? Har nu gjort denna 2 ggr, en gång med päron och den andra med äpplen bägge var goda men med päronen var det lite bättre tyckte vi nog. Gjorde dem i ugnen i 200º i ca 20 min så de blev frasiga och lite färg på. Använde jordgubbar istället för hallon - gick utmärkt.