Smulpajsknyten på grillen

Serverar: 8 portioner

Perfekt när man kan laga hela middagen på grillen!

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl socker
  • Fyllning
  • 3 päron
  • 1,3 dl socker
  • 1 tsk maizena majsstärkelse
  • ½ tsk kanel
  • 250 g hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, socker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke till en smulig deg. Det här går bra att förbereda och lägga in i en plastpåse i kylen eller frysen.
    2. Kärna ur päronen och skär dem i tunna klyftor. Lägg dem i en skål och strö över socker, maizena, kanel och hallon. Vänd försiktigt.
    3. Smöra 8 aliminiumfolieark, ca 25*25 cm. Lägg päronen och hallonen på foliebitarna och strö över smulpajensdegen. Vik ihop knytena - men lämna toppen öppen.
    4. Lägg knytena på grillen, medelvärme, ca 10-15 minuter. Servera med glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    osita 22 januari 2010

    Vart tog din fina bild vägen??? Har nu gjort denna 2 ggr, en gång med päron och den andra med äpplen bägge var goda men med päronen var det lite bättre tyckte vi nog. Gjorde dem i ugnen i 200º i ca 20 min så de blev frasiga och lite färg på. Använde jordgubbar istället för hallon - gick utmärkt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben