Snabblagad kålpudding i panna

Serverar: 4 portioner

Ibland längtar jag efter riktig kålpudding, men jag hinner inte på vardagarna att stå i köket i flera timmar för att laga den. Här är ett recept på en förenklad variant.

Ingredienser

  • ½ huvud vitkål
  • 25 g smör
  • 1 dl vatten
  • 2 msk sirap
  • 500 g blandfärs
  • ½ gul lök
  • 4 kokta, kalla potatisar
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Malen vitpeppar
  • 3 dl köttbuljong
  • Till servering
  • Rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Strimla vitkålen fint och fräs den i smör. Häll på vatten och sirap och låt puttra tills vattnet kokat in.
    2. Skala och hacka den gula löken och riv potatisen grovt.
    3. Blanda lökhacket och potatisen och rör ner i färsen. Knäck i ägget, slå på mjölken och krydda med salt och peppar. Rör till en jämn färs.
    4. Platta ut färsen till en rund kaka och bryn den ordentligt på ena sidan.
    5. Vänd den med hjälp av en tallrik och bryn den andra sidan.
    6. Sänk värmen, lägg på kålen och häll på köttbuljongen och låt puttra under lock i 5–10 minuter.
    7. Servera med rårörda lingon.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben