Snabblagad kålpudding i panna
Ibland längtar jag efter riktig kålpudding, men jag hinner inte på vardagarna att stå i köket i flera timmar för att laga den. Här är ett recept på en förenklad variant.
Ingredienser
½ huvud vitkål
25 g smör
1 dl vatten
2 msk sirap
500 g blandfärs
½ gul lök
4 kokta, kalla potatisar
1 ägg
1 dl mjölk
Salt
Malen vitpeppar
3 dl köttbuljong
Till servering
Rårörda lingon
Instruktioner
- Strimla vitkålen fint och fräs den i smör. Häll på vatten och sirap och låt puttra tills vattnet kokat in.
- Skala och hacka den gula löken och riv potatisen grovt.
- Blanda lökhacket och potatisen och rör ner i färsen. Knäck i ägget, slå på mjölken och krydda med salt och peppar. Rör till en jämn färs.
- Platta ut färsen till en rund kaka och bryn den ordentligt på ena sidan.
- Vänd den med hjälp av en tallrik och bryn den andra sidan.
- Sänk värmen, lägg på kålen och häll på köttbuljongen och låt puttra under lock i 5–10 minuter.
- Servera med rårörda lingon.
Liknande recept
Kommentarer (0)