Snabbpasta med smak av venedig
En perfekt måltid att lyxa vardagen med, om du har rester av lax eller räkor i kylen, billigt blir det, och dessutom rätt smalt om du använder dig utav en matgrädde med låg fetthalt!
75 g lax och räkor är bara en rekomendation. har du mer av det ena och mindre utav det andra så fungerar det nog helt perfekt det med!
Ingredienser
2 dl matlagningsgrädde
1 msk tomatpuré
1 msk chilisås
75 g skalade räkor
75 g rökt lax
Salt
Peppar
ca ½ dl hackad gräslök
Bandpasta för två hungriga magar
Instruktioner
- Koka pasta efter paketets anvisningar.
- Koka ihop grädde, tomatpuré och chilisås i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda i några minuter.
Tärna laxen och tillsätt i såsen. Krydda efter smaklökarnas tillfredställelse.
Häll av vattnet från pastan, rör ned med räkor i tomatsåsen.
Lägg upp på två tallrikar och strö hackad gräslök därpå.
Servera gärna med en klick gräddfil för att jämna ut chilismaken, eller kanske lite stenbitsrom.
Liknande recept
Kommentarer (0)