Snabbpizza med blandad svamp och grönmögelost

Serverar: 4 portioner

Jag anväder inte grönmögelost för att jag inte tycker om det. Men skriver receptet som det ska vara, alla har vi ju olika smaker.

Ingredienser

  • 1 pkt smördegsplattor
  • 500 g valfri svamp
  • ½ finskuren purjolök
  • 1 krossad vitlöksklyfta
  • 3 tomater
  • 2 msk smör
  • Lite olja
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g grönmögelost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225º.
    2. Kavla ut smördegen i rektangelform, ca 20x10 cm. Lägg på en plåt.
    3. Borsta svampen och dela den grovt. Små svampar behöver inte delas alls. Bryn svampen i smör och olja tillsammans med purjolöken och vitlök i ca 5-7 minuter. Salta och peppra.
    4. Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset, dela de sedan på hälften. Blanda i svampen. Fördela blandningen på smördegen, smula över osten och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
    5. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben