Jag anväder inte grönmögelost för att jag inte tycker om det. Men skriver receptet som det ska vara, alla har vi ju olika smaker.
Ingredienser
1 pkt smördegsplattor
500 g valfri svamp
½ finskuren purjolök
1 krossad vitlöksklyfta
3 tomater
2 msk smör
Lite olja
Salt
Peppar
300 g grönmögelost
Instruktioner
Sätt ugnen på 225º.
Kavla ut smördegen i rektangelform, ca 20x10 cm. Lägg på en plåt.
Borsta svampen och dela den grovt. Små svampar behöver inte delas alls. Bryn svampen i smör och olja tillsammans med purjolöken och vitlök i ca 5-7 minuter. Salta och peppra.
Skär tomaterna i klyftor och ta bort kärnhuset, dela de sedan på hälften. Blanda i svampen. Fördela blandningen på smördegen, smula över osten och ställ in i ugnen i ca 15 minuter.