Snörbiff i rödvinssky

Serverar: 4 portioner

Biff i snöre är namnet på en anrik restaurangrätt där man kokar oxfilé eller biff i buljong. Jag har förtätat smakerna genom att istället koka en mörk sky. Syftet är att få en smakrik biff med följsam konsistens. Servera biffarna med en kall sås, den koncentrerade skyn, stekt potatis och grönsaker. Eller bara kött, sky och någon god grönsallad.

Ingredienser

  • 600 g utskuren biff
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 fintärnad morot
  • 1 tunnskivad stjälk blekselleri
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 0.5 l flaska rött vin (37 cl)
  • 2 l mörk oxbuljong
  • 1 persiljekvist
  • 1 timjankvist
  • 1 kvist salvia
  • 1 kvist rosmarin
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet och skär det i fyra portionsbitar.
    2. Fräs grönsakerna i en tjockbottnad kastrull i olja och smör tills de mjuknar och doftar gott.
    3. Häll i rödvin och buljong. Tillsätt örterna.
    4. Sjud alltsammans i åtminstone 30 minuter eller tills vätskan reducerats till ungefär 1 liter.
    5. Sila och koka upp igen.
    6. Bind ett snöre runt varje köttbit. Knyt andra änden runt en blompinne som får vila på kastrullkanten. Måtta så att köttbiten hamnar i buljongen utan att landa på kastrullbottnen.
    7. Låt köttbitarna koka hängande i grytan i 7 - 8 minuter (beroende på hur röda du vill ha dem). Låt vila inslagna i aluminiumfolie i cirka 5 minuter.
    8. Servera med remouladkvarg, havssalt, japansk soja och fransk senap samt potatis eller sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben