Sockerbullar

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Doppas i smält smör och socker.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl mjölk
  • 200 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk hjorthornsalt
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Smält smör
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i mjölken, tillsätt smör, ägg, socker, salt och hjortronsalt och största delen av mjölet.
    2. Arbeta ihop degen till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs. Dela degen i två delar. Rulla ut degen och skär i ca 25 bitar och rulla dem till bullar. Lägg dem på en plåt. Gör likadant med den andra delen av degen. Låt jäsa övertäckt på en plåt till dubbel storlek ca 1-1½ timme.
    3. Grädda ca 7 minuter. Pensla de varma bullarna med smält smör och doppa dem i socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben