Sockerfri butterkaka

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

För alla som har diabetes m.m.

Ingredienser

  • 2 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 1 ägg
  • 100 g rumsvarmt margarin
  • 2 msk strösötningsmedel
  • 1 krm salt
  • 7 1/2 dl vetemjöl
  • Fyllning 1
  • 100 g smör
  • 2 msk strösötningsmedel
  • 1 finriven bittermandel
  • Fylling 2
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk osötad kok-marsanpulver
  • 1/2 msk strösötmedel
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken fingervarm. Häll över den söndersmulade jästen i degbunken. Rör om till jästen är upplöst.
    2. Tillsätt ägget och klicka ned matfettet. Blanda i sötmedlet och saltet. Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en smidig deg. Låt den vila under bakduk 40 min.
    3. Blanda ingredienserna till första fyllningen. Mät upp mjölken till fyllning 2 i kastrull med marsanpulvret och sötmedlet. Sjud under omrörning till krämen tjocknat. Ta genast kastrullen av plattan och låt smeten svalna.
    4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och arbeta den samman lätt. Kavla sedan ut degen och bre på fyllning 1, rulla sedan samman degen.
    5. Skär degrullen i skivor och lägg i en rund form ca 28 cm i diameter. Ställ kakan att jäsa i 40 min.
    6. När kakan jäst lägg en klick av fyllning 2 i mitten på varje bulle. Pensla kakan med uppvispat ägg. Strö på flagad mandel., grädda i cirka 30 minuter, 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben