Sockerfria kanelmuffins med päron

Serverar: 12 portioner

Dessa är supergoda.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 dl vatten
  • 3 ägg
  • 2 msk sötningsströ eller socker
  • 2 tsk flytande sötningsmedel
  • 1 msk kanel
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 päron
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt vattnet och låt svalna.
    2. Vipa ägg och socker pösigt med elvisp. Tillsätt sötningsmedel, kanel, matfettsblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Rör sakta till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i tolv muffinsformar och lägg i de urkärnade och skivade päronklyftorna.
    4. Grädda mitt i ugnen i 250 grader ungefär i 12-14 minuter.
    5. Låt de svalna på ett galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben