Söderhavsbiffar med zuccinipasta LCHF

Serverar: 3-4 portioner

Underbart god måltid helt enligt LCHF

Ingredienser

  • 800 g nötfärs (gärna 20%)
  • 1 dl vispgrädde 40%
  • 2-3 äggulor
  • 1 ekologisk citron
  • ½ tsk sambal oelek
  • Örtsalt
  • 4 sorters peppar (vitpeppar, svartpeppar, rosépeppar & grönpeppar)
  • Smör och olivolja till stekningen
  • Underbar sås
  • 1 dl hackade soltorkade tomater
  • 4 dl vispgrädde 40%
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkad salvia
  • Örtsalt
  • 100 g philadelphiaost
  • zuccinipasta
  • 1 zuccini
  • Parmesanost
  • Olivolja
  • Rivet citronskal
  • Örtsalt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Tvätta och torka citronen, riv av det yttersta lagret på citronen.
    3. Blanda nötfärs, äggulorna, grädde, sambal oelek, citroncest (spar lite till zuccinipastan) till en fin smet och krydda med örtsalt och fyra sorters peppar. (Jag mortlar själv i hop pepparkryddorna).
    4. Forma till fina biffar och stek i smör och lite olivolja tills de är nästan färdiga, låt gå färdiga i ugnen.
    5. Underbar sås: Häll lite olivolja i en såskastrull. Fräs tomatpurén. Tillsätt sambal oelek, tomathacket, örtsalt, salvian och grädden. Red av med philadelphiaosten och låt koka ihop.
    6. Zuccinipasta; Dela zuccinin längst med och riv zuccinin i bandspaghetti storlek med osthyveln. Stek pastan mjuk i smör och lite olivolja och tillsätt citronceset på slutet. Innan servering hyvlas rikligt med parmesan över pastan. Salta peppra.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben