Söderhavssallad med jademarinad och glasnudlar

Serverar: 4 portioner

Kycklingen får mycket smak av marinaden och kombinationen med nudlar och frukter är en smakupplevelse.

Ingredienser

  • 2 stånd romansallad
  • ½ skivad gurka
  • 2 mango i bitar
  • 3 avocado i bitar
  • 4 kycklingfiléer
  • 2 msk majsolja
  • 1 msk smör
  • Jademarinad
  • 1 dl kinesisk soja
  • ½ dl vatten
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 msk sesamolja
  • 4 pressade vitlöksklyftor
  • 2 krm sambal oelek
  • glasnudlar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden i en skål. Häll över hälften i en liten skål och spara till serveringen.
    2. Skär av topparna på romansalladen och lägg dem som blomblad på 4 portionstallrikar. Strimla resten av salladen och lägg den på tallrikarna. Lägg efter hand övriga ingredienser på tallrikarna.
    3. Skiva kycklingfilérna i ½ cm tjocka skivor. Hetta upp en stekpanna med majsolja och smör. Stek kycklingbitarna snabbt till fin färg men bara tills de är nätt och jämnt genomstekta. Det är godast om de fortfarande är mjuka och saftiga. Salta och peppra och lägg dem sedan i marinaden. Där kan de sedan få marinera en kortare eller längre stund.
    4. Tillaga glasnudlarna enligt anvisningar. Spola dem i kallt vatten. Lägg upp kycklingbitarna på salladen och servera med nudlarna och den extra marinaden.
    5. Mindre portioner kan serveras som förrätt.

    Liknande recept

    3.3
    20 min
    3-4
    7

    Kommentarer (1)

    popik 3 maj 2010

    Jag undrar bara varför det kallas jademarinad? Jade är ju en grön sten och vad jag kan utläsa av ingredienserna kommer marinaden inte att bli grön.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben