Söt bovetesallad

Serverar: 4 portioner

Sötma, sälta och knaprighet ger denna nyttiga och goda sallad.

Ingredienser

  • 1½ dl röd quinoa
  • 2 dl bovete
  • 200 g kalkon, strimlad
  • 1½ dl cashewnötter, rostade, hackade
  • 200 g honungsmelon, tärnad
  • 4 msk kallpressad olivolja
  • ½ g saffran
  • 1 kruka basilika, grovhackad
  • 100 g grönkål, grovhackad
  • Topping
  • 300 g fetaost
  • Ett par basilikablad
  • Lime- och pumpadressing
  • 1 lime, saften
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk pumpafrönolja
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa koriander
  • 1 nypa svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser till dressingen och förvara i kylskåp.
    2. Skölj quinoan i kokhett vatten. Koka upp dubbel mängd vatten, häll i quinoan och koka på medelvärme ca 25 minuter under lock. Skölj bovetet i hett vatten. Koka upp dubbel mängd vatten, koka bovetet 15-20 minuter eller tills det har blivit mjukt. Sila bort vattnet om det blir något kvar.
    3. Blanda alla ingredienser i en stor skål och toppa med fetaost och basilika. Servera med lime- och pumpafrödressingen.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben