Söt majskaka

Serverar: 10 portioner

Kaka med ljuvlig kolasmak ihop med chokladkräm och mjukglass får alla att jubla.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 dl socker
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • 3 ägg
  • 2 dl majsmjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Chokladkräm
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och ta kastrullen från värmen. Rör i socker, vaniljpulver, limeskal och -saft. Rör i ett ägg i taget och mjölet blandat med bakpulver.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 30 minuter. Låt kakan kallna.
    4. Koka upp grädden i en kastrull till chokladkrämen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma grädden.
    5. Servera kakan med varm chokladkräm och vaniljglass.

    Liknande recept

    4
    1 h 10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben