Söt rispudding med saffran och russin

Serverar: 4 portioner

Det här mjölkris receptet gör en oemotståndlig dessert av den populära själatröstaren.

Ingredienser

  • 75 g rundkornigt råris
  • Knappt 4 dl mjölk
  • Salt
  • Fett till formen
  • 1 msk ströbröd
  • ½ g saffran
  • 2 ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1 msk socker
  • 2 msk hackade mandlar
  • 2 msk russin
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölken med lite salt, tillsätt riset under omrörning. Koka under lock på svag värme, tills riset mjuknat och mjölken absorberats. Låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rektangulär form eller fyra portionsformar.
    3. Lös upp saffranet i lite ljummet vatten. Dela äggen, vispa äggvitorna med en nypa salt till hårt skum. Vispa äggulorna med saffran, kanel och socker till en pösig smet i en annan skål.
    4. Blanda ner mandlar och russin i rist. Rör ner äggmassan och vänd ner äggvitorna. Häll rismassan i formen eller i portionsformar. Strö gärna över lite socker så det blir en karamellskorpa.
    5. Grädda rispuddingen gyllenbrun mitt i ugnen ca 20-30 minuter.
    6. Servera varm eller kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben