Sötpotatisbiff med löksås

Serverar: 4 portioner

God klassisk husmanskost i vegetarisk tappning! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

  • Sötpotatisbiffar
  • 2 sötpotatisar, ca 400 g
  • 1 burk kidneybönor, á 400 g
  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Rapsolja att steka i
  • Löksås
  • 3 gula lökar
  • 2 msk rapsolja
  • ½ tsk socker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 dl grädde, t ex havregrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • ½ tsk mörk sojasås
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Kokt broccoli
  • Instruktioner

    1. Sötpotatisbiffar: Skala sötpotatisarna och dela i mindre bitar. Koka mjuka och häll bort vattnet. Låt svalna något. Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Låt rinna av. Släng ner sötpotatisar och bönor i en matberedare och mixa till en hyfsat slät smet. Du kan även mosa ihop allt med hjälp av en gaffel. Skrapa ner i en skål. Hacka den gula löken fint och vänd ner i smeten tillsammans med timjan, majsstärkelse, salt och vitpeppar. Stek biffarna gyllenbruna på båda sidor i lite rapsolja.
    2. Löksås: Skiva lökarna fint och fräs i oljan tills den mjuknar och får lite färg. Strö över sockret och fortsätt fräsa löken tills den blir mörkbrun och karamelliserad, ca 15 minuter. Strö över majsstärkelsen och blanda runt. Häll på grädde, vatten, lagerblad, kryddpepparkorn och sojasås. Låt såsen sjuda under omrörning tills den tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.
    3. Servera sötpotatisbiffarna tillsammans med löksås, kokt potatis och kokt broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben