Med all säkerhet så kommer denna moderna variant av en klassisk, kinesisk sötsur sås att överträffa dina förväntningar.
Ingredienser
600 g fläskfilé
4 msk soja
1 msk torr sherry
Svartpeppar
Sås
1 vitlöksklyfta
2 - 3 cm färsk ingefära
2 msk smör eller margarin
2½ dl apelsinsaft
2 tsk potatismjöl
2 msk vinäger
3 msk passerade tomater
1 msk honung
½ krm svartpeppar
1 krm chilipulver
1 medelstor mango
4 vårlökar
1 paprika
4 msk olja
50 g grovhackade jordnötter
Instruktioner
- Skölj och/eller torka av köttet. Strimla köttet i strimlor och lägg det i en skål. Blanda 2 msk soja med sherryn, krydda med peppar. Häll blandningen över köttet. Täck över och låt stå 30 minuter.
- Skala vitlök och ingefära. Smält matfettet i en kastrull. Pressa ner vitlöken och riv ner ingefäran i matfettet. Tillsätt apelsinsaften. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner det i såsen. Koka upp. Vispa ner vinägern, resten av sojan, de passerade tomaterna och honungen. Krydda med peppar och chilipulver. Koka upp och håll det varmt.
- Skala mangon. Hacka fruktköttet. Ansa och hacka lök och paprika. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Ta upp köttet ur marinaden. Bryn mango, lök och paprika i ca 3 minuter. Tillsätt kött och nötter. Häll över såsen. Koka upp.
Liknande recept
Kommentarer (0)