Sötsur fläskpanna

Serverar: 4 portioner

Med all säkerhet så kommer denna moderna variant av en klassisk, kinesisk sötsur sås att överträffa dina förväntningar.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 4 msk soja
  • 1 msk torr sherry
  • Svartpeppar
  • Sås
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 3 cm färsk ingefära
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2½ dl apelsinsaft
  • 2 tsk potatismjöl
  • 2 msk vinäger
  • 3 msk passerade tomater
  • 1 msk honung
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 krm chilipulver
  • 1 medelstor mango
  • 4 vårlökar
  • 1 paprika
  • 4 msk olja
  • 50 g grovhackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Skölj och/eller torka av köttet. Strimla köttet i strimlor och lägg det i en skål. Blanda 2 msk soja med sherryn, krydda med peppar. Häll blandningen över köttet. Täck över och låt stå 30 minuter.
    2. Skala vitlök och ingefära. Smält matfettet i en kastrull. Pressa ner vitlöken och riv ner ingefäran i matfettet. Tillsätt apelsinsaften. Blanda ut potatismjölet med lite vatten och rör ner det i såsen. Koka upp. Vispa ner vinägern, resten av sojan, de passerade tomaterna och honungen. Krydda med peppar och chilipulver. Koka upp och håll det varmt.
    3. Skala mangon. Hacka fruktköttet. Ansa och hacka lök och paprika. Hetta upp oljan i en stekpanna eller wok. Ta upp köttet ur marinaden. Bryn mango, lök och paprika i ca 3 minuter. Tillsätt kött och nötter. Häll över såsen. Koka upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben