Sötsur grönsakspanna

Serverar: 4 portioner

Asiatisk och curopeisk på samma gång - en härlig blandning. Currydoftande grönsaker tillsammans med krämig ost - mums!

Ingredienser

  • 2 röda paprikor
  • 1 stor silverlök eller gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 100 g färska sojaböngroddar
  • 300 g majskorn på burk
  • 2 msk jordnötsolja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk curry
  • 300 g djupfrysta små ärter
  • 5 dl hönsbuljong på tärning
  • 2 msk citronjuice
  • 1/4 tsk strösocker
  • Salt
  • En stor nypa kajennpeppar
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Skölj, torka och kärna ur paprikorna. Skär dem i tunna strimlor.Skala lök och vitlök. Halvera löken och skär i tunna skivor. Hacka vitlöken. Skölj böngroddarna. Spola av majsen i en sil och låt rinna av.
    2. Hetta upp jordnötsolja och matfett i en gryta. Fräs hastigt upp curryn. Sänk värmen. Häll ner vitlök och silver- eller gul lök. Fräs på svag värme tills löken börjar svettas. Höj värmen igen. Häll ner ärter, majs och paprika i grytan. Stek under ständig omrörning, ca 3 minuter. Häll till sist ner böngroddar och rör om.
    3. Tillsätt buljong, citronjuice, socker, salt och kajennpeppar. Låt allt koka upp på medelhög värme under omrörning. Låt sjuda under lock ca 2 minuter tills ärterna är mjuka. Ta grytan från värmen. Strö över osten och låt den smälta ner i grytan, 3-4 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    snoffy86 7 november 2008

    Hej! Verkar helt galet gott! Vilket kött rekomenderar du man kan ha om man vill ha kött till? MVH Sofie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben