Sötsur isbergssallad

Serverar: 4 portioner

Varm isbergssallad på kinesiskt vis med sting av tabasco.

Ingredienser

  • 2 färska gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 paprikor
  • 1 isbergssallad, ca 350 g
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk pressad lime- eller citronsaft
  • 1 tsk flytande honung
  • Ca 1 krm grön tabasco
  • Instruktioner

    1. Skala lök och vitlök. Kärna ur paprikorna. Ta fyra fina, hela salladsblad och spar till serveringen. Skär alla grönsaker, även salladen som är kvar, i strimlor eller bitar.
    2. Stek gul lök och paprika i smör i en stor stekpanna. Rör ner vitlök och sallad, låt fräsa någon minut under omrörning. Krydda med salt, lime och honung. Stänk över tabasco. Rör om och servera salladen genast i bladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben